AssistCare

AssistCare verzorgt diverse trainingen op het gebied van de bloedafname. Je kunt onder andere denken aan:

  • geaccrediteerde cursus Venapunctie
  • Venapunctie bij kinderen en ouderen
  • Micro afname

Ook bieden wij hulp aan bij het verzorgen van bloedafname op verschillende locaties, zoals bij de huisarts, ambulante afname en op alle overige bloedafnamepunten die bemand dienen te worden.

Via AssistCare Solutions bieden wij ook detachering aan. Voor meer informatie klik hier.

Wij streven naar bloedmooie zorg met net even die extra Care.

Ons Verhaal

Oprichter Majuska van Zwet heeft ruim 30 jaar ervaring op het gebied van de bloedafname en alle facetten die daarbij inhoudelijk komen kijken. Majuska heeft een passie voor werken in de bloedafname en vind dit mooi en uitdagend. Na jaren gewerkt te hebben voor een laboratorium heeft Majuska besloten om zelfstandig te gaan werken. “Ik zag zoveel dingen die beter kunnen op het gebied van service, kwaliteit, maar ook de broodnodige aandacht voor de werkvloer en aandacht voor de patiënt. Ik heb een training voor de venapunctie ontwikkelt en kan met trots zeggen dat deze cursus geaccrediteerd is voor de beroepsgroep doktersassistente en de beroepsgroep verpleegkundige en verzorgende IG”.

mensen

Secuur werk

Bloedafname is in veel opzichten het moment waar een medisch onderzoek start en is daarom een belangrijk onderdeel van de zorg. De analyse van bloed is immers het startpunt van de behandeling in de zorg. Secuur werken volgens protocol is daarom een belangrijke kernwaarde van AssistCare, omdat bloedafname secuur werk is. Bij een veneuze bloedafname bijvoorbeeld, worden helaas nog steeds vaak fouten gemaakt. Dit gebeurt zowel vóór, tijdens en ná de afname. Onderzoek geeft aan dat dit zelfs tussen de 60 en 70 procent ligt. Daarom vindt AssistCare het belangrijk om professionals in te zetten die goed op de hoogte zijn van de uitvoering van de pre-analyse bij bloedafname. Bovendien zijn ze geruststellend, doorslaggevend en kundig in het vak. Dit maakt het hele proces prettiger voor de patiënt waarbij de bloedafname verricht wordt.

Contact